4.02.2012 г., 0:15 ч.

Ще има... 

  Поезия » Гражданска
402 0 0

 Ще има...

 

Ще има кал в живота ни,

ще има смрад и пръски.

О, светлината има антипод.

И хората  един на друг

все някой ще насъсква

и туй ще трови техния живот.

 

Ще има  сълзи, брат,

и горчиви дни ще има.

Ще  къса мъка хорските сърца.

Но радостта от светлината

е неповторима,

като усмивка в детските лица.

 

Уверен съм,

не са нахалост дните отлетели.

Вълнува ни днес  драмата в света.

Искрите романтични вътре

цял живот са тлели.

И в  миг на слабост няма да умрат.

О, вечно ще се  бориме

със злото у човека,

защото няма самò да умре.

То избуява като плевела

от памтивека

и няма сила  да го спре.

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??