27.12.2016 г., 12:59 ч.

Ще можеш ли? 

  Поезия » Философска
542 0 2

Стой до мен,

ще можеш ли?

Казват не било е лесно!

Но лесно е и още как!

Знаеш ли, така е лесно,

че дори проклетата съдба,

останала е тя сама.

 

Надсмива се,

орисницата подла.

 

А ние откриваме се само с поглед.

Посоката и пътят са едни.

И пак ни казват, не било е лесно!

Разстоянието е нищо.

Там някъде в дълбоко,

в тъмнината, вижда се искра.

Проблясък на мечтание...

© Юлиян Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??