13.12.2005 г., 19:29 ч.

ЩЕ НИ ИМА! 

  Поезия
801 0 7

ЩЕ НИ ИМА

 

Ще оцелеем, въпреки застоя,

и въпреки тях – политиците.

Издръжлив ни е – види се – соят

и калени в бедност душиците.

 

И преди не познавахме лукса.

Той, дори, бе за нас забранен.

Беше дума и срамна, и гнусна,

от доволни “борци” заклеймен.

 

Социалната слабост ни люшка

не от днес, не от вчера дори.

От рождение тя ни е дружка.

под ръка все със нея вървим.

 

Но сме живи, напук на съдбата.

Оцеляхме в най-страшния мрак.

Кой можа, си запази душата,

който не – Бог е мъдър и благ!

 

Та, и в днешния хаос е трудно.

Безпарични живеем и днес.

И макар да напредваме мудно,

все е нещо. Все е прогрес.

 

Зная аз: занапред ще ни има!

Ний сме храбър и силен народ.

Гордостта ни – во век несломима.

Ще намерим през времето брод!

 

1995 г

Добрич

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??