17.12.2009 г., 10:42 ч.

Ще опаковам Земното кълбо 

  Поезия » Гражданска
490 0 7

 

Мен тази нощ ме осени идея

и искам да ви приобща към нея!

 

Да опаковам Земното кълбо!

 

Във бяло, във зелено и червено!

 

Достойно е за българския гений!

 

Щом като опаковат цели сгради

и улици, и цели градове,

то Земното кълбо защо пък не?

 

А средства

все отнейде ще изплуват!

Какво,

че половината човечество гладува?

Какво,

че една трета от децата боледуват?

 

Сега е време

да се хванем с това дело, 

докато българка стои начело 

на Юнеско!

 

Че седне ли на стола ù

Попеску -  

ще бъде в синьо, жълто и червено.

 

А седне ли

любовница на Берлускони,

ще опаковат земното кълбо

във макарони!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??