Мен тази нощ ме осени идея
и искам да ви приобща към нея!
Да опаковам Земното кълбо!
Във бяло, във зелено и червено!
Достойно е за българския гений!
Щом като опаковат цели сгради
и улици, и цели градове,
то Земното кълбо защо пък не?
А средства
все отнейде ще изплуват!
Какво,
че половината човечество гладува?
Какво,
че една трета от децата боледуват?
Сега е време
да се хванем с това дело,
докато българка стои начело
на Юнеско!
Че седне ли на стола ù
Попеску -
ще бъде в синьо, жълто и червено.
А седне ли
любовница на Берлускони,
ще опаковат земното кълбо
във макарони!
© Ангел Чортов All rights reserved.