29.11.2019 г., 11:06 ч.

Ще отида на Луната 

  Поезия » За деца
992 1 8

Ще отида на Луната,

тя е голяма и светла

и сякаш ме вика при нея.

Казах на мама, казах на тати,

а те ми се смеят, клатят глави.

Ще видят когато отворят вратата

на детската стая, а мен ме няма!

Ще яхна дървеното конче,

което Дядо Коледа ми подари.

В Полунощ то става живо

и може да лети.

Сабята от дядо, ще препаша.

Пушката от баба, ще нарамя.

От масата бисквитите, ще взема,

да има за из път.

И плюшеният мечо с мен, ще дойде,

за другар и за свидетел.

Прозорецът широко, ще отворя.

И хайде! Към Луната!

Да видят всичките тогава!

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Детски космос »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??