10.01.2014 г., 10:20 ч.

Ще пиша с длани, устни и сърце 

  Поезия » Друга
583 0 6

 

Ще ми нашепва утрото пак стих,
по листите на времето да пиша.
Палитра с есенен триптих
на моите устни ще въздиша.
С зениците - трептяща синева,
ще пиша с поглед по небето,
а времето ще чака със дъжда,
стаил се в ирисите на сърцето.
И ще прелиства лист след лист
докато книгата ми заговори
с гласа на моя свят тъй - чист,
като роса по лист, когато затрепери.
Ще пиша с длани, устни и сърце,
което във душата се складира,
дори сред хаоса да съм зрънце,
пак обич във хамбари ще събира.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??