Лято мое! Житен клас узрял.
Мак разцъфнал. Литнала светулка...
Някой алчно в шепа те събра
и отнесе надалеч оттука.
Хукна подир тебе Есента -
шарени поли без срам размята...
Три сезона ще си ми мечта.
Три сезона ще те чакам, Лято!
© Елица Ангелова Всички права запазени
Поздрав, Ели!