28.04.2007 г., 23:15 ч.

Ще те намеря 

  Поезия
807 0 11
 

Ще те намеря,

знам че съществуваш -

дори да си извън реалността,

дори да си една химера

или просто някаква мечта.

Каквото и да си,

ще те извая

с копнеж, със чувства  и с душа,

душа, която да погаля

с дъха на влюбена жена.

А ти дали ще ме познаеш

сред толкова копнеещи души,

дали ще искаш да ме приласкаеш,

когато във душата загорчи

от думи неизказани, от липси,

от вледеняващи сълзи

или в деня ми ще разлистиш

отново кървави бодли?

Но даже и с бодли да ме погалиш

ще зная, че си вече тук,

ще зная, че съм те създала

от нищото на празен  звук...

А ти раздавай се, обичай,

бъди благословия за жена -

онази... дето всичко свое

би жертвала за любовта!

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??