Секунда, минута, час, денонощие!
Няма никакво значение ден ли е, нощ ли е!
Усещам аромата и изпълвам дробовете си,
с ръка на главата изпълвам редовете си.
Картината е есенна, някак си е хладно,
метафората би казала, че кученцето е гладно.
Докато то крадеше хляб, той целувка си открадна!
Без да мисли много, видя възможност и я грабна!
Беше безобиден обир, водещ към голяма цел,
важно е да следваш пътя, по който си поел.
Безцелно, когато слънцето ти свети в очите,
но те топли и изсушава ти сълзите.
Вплетените пръсти и чуждата коса,
равномерни стъпки и ухо без обица.
Видимите думи и вече чутите мисли!
Не знам как да се обърна - на Мис ли?
Стъпка, търсена или избягвана такава,
казвал съм - живея в спомен - част от изкривена права!
Едно нещо ще свърша, преди да падна -
каквото и да става ще те открадна!
© Сиян Ривери Всички права запазени