14.12.2017 г., 13:57 ч.

Ще тръгвам аз... 

  Поезия » Любовна
744 10 4

Ще тръгвам аз. Недей да ме изпращаш!
Ти никога дори не ме посрещна.
Не ме видя. Със обич те уплаших?
Или съм някаква случайна грешка?...

 

Ще тръгвам, мила. Може да се върна.
Ще бъда твоят спомен, поетичен.
Не ме целуна. Аз не те прегърнах.
Загубихме се някак. Глупаво. Трагично...

 

Ще тръгвам вече. Пиша за последно.
Мъгла в очите. Дъжд ще завали.
След мен - потоп! И в мрака, непрогледен -
тогава ме поискай! Да боли...

 

Ще тръгвам, ето... Целият треперя...
Сърцето ми се пръска без душа.
Във тебе я оставих, без да взема
частица нежност - малка, в любовта...

 

Ще тръгвам аз. А исках да летя. 
И не с крила на някаква машина.
Със теб поисках - моята мечта, 
да бъдем Аз и Ти! Щастливи...

 

Danny Diester 
13.12.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??