24.02.2010 г., 19:15 ч.

Ще заплаче ли някой тогава за мене 

  Поезия » Философска
649 0 5

Ако сега си отида,

ще заплаче ли някой

с истински сълзи,

а не с фалшиви;

ще поиска ли да остана

само миг преди да замина?!...

Ще ме последва ли и там, където

и Господ даже не ходи,

на забравено и от светците място,

където духът е затворник и броди,

а на душата е винаги тясно...

Ще застане ли някой до мене,

щом земята под мен се разтвори

и ме погълне без време,

а огънят без глас заговори...

Когато съдник ми стане рогатият,

когато демон е всъщност душевно богатият,

когато някъде дълбоко страхът ме затвори...

Ще измоли ли някой прошка за мене,

щом вината си реша да призная

и снема най-после тежкото бреме -

ще заплаче ли някой тогава за мене, не зная,

искам, но просто не зная...

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??