Той шарен е и луд, и див,
по своему е най-щастлив,
кога поиска – кавалер изискан,
или пък стих във стил „кучкар" изписан...
Клоун наричат го даже -
дали е такъв, той сам ще ви каже,
а аз го наричам „смешник" -
тъй странен и сложен е -
и ето за туй е нужен, велик...
Обича синьо-жълтите пейзажи
и често скита в гъстите гори -
нахлуващ, парещо-хаплив -
на „отклонения" способен е дори...
С неговия чар бодлив -
опиянява лелки и деца,
но чистият му глас звънлив,
признавам си, и мене завладя...
И днес е той с компания добра -
едничка бира във ръката,
цигарата дими в притворена уста -
димът рисува цветни сърчица...
Той цветен беше вчера - днес е друг.
А утре - може би ще бъде бял.
Той сив е днес, унил и непознат -
но утре пак ще бъде тъй сърцат.
На Смешко
© Стефка Тодорова Всички права запазени
Ама как ме развесели рано сутринта!Стиха ти е право в десятката!Заслужен е...Смешко пак отнесе хубавото!Браво!поздравявам те и ти благодаря за доброто настроение!