4.02.2018 г., 22:47 ч.

Щрих от обич 

  Поезия » Любовна
429 11 11

Когато се обличам само с тишина,
аз ставам толкова въздушна, лека
в недрата на огромната ѝ дълбина
и погледът ми някак син, и мек е.

А в теб е облачно, дъждът е друг,
в очите ти съм толкова далечна.
Да можеше да има този кръг
врата или пък точица пресечна.

Оставам зад прозрачната стена,
макар да знам как искаш да разкъсаш
усоя с тягостната хладина,
но облакът над теб тежи навъсен.

Недей! Това е тихият ми свят,
от него тръгна ли, съм по-смирена.
Изглежда малко тъжен, недопят
и крехък, с топлата си кадифеност.

Ти чакаш, но не знам дали аз бих
обрекла се на твоето търпение,
с което винаги чертаеш щрих
от обич, дето в тишината с мене е.

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??