25.03.2007 г., 1:34 ч.

щрих, след щрих ... 

  Поезия
470 0 2

Завръщам се към самотата.
Полека, бавно...

Щрих, след щрих.

Дори не мога да заплача -

душата ми е само зрител.

 

Съзнанието ми е безпомощно

картината  да промени -

осъществена в невъзможност,

препратена във  непростимост.

 

Приличам, всъщност на загадка

с илюзия за дешифриране -

във репортаж за окупация

с посланието за примирие.

 

Сега се мъча да извикам

във паметта си онзи жест,

със който всичко ми убягна -

безапелационно и студено.

 

Разбира се,  не ти се сърдя,

мълчанието е няма фраза -

значението й е във пъзела,

чрез който се гради забравата.

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??