17.02.2009 г., 23:48 ч.

Щурец 

  Поезия » Друга
2679 4 44

Поех и аз утъпкания път,
по който бяха минали мнозина.
Набрах щурчета, в нужда да приспят.
А устните тъмнееха. До синьо.

Приготвих се за срещата си с Бог –
облечена в най-чистата си риза,
когато горе блесна зарево.
Огледах се в очите му. Отблизо.

И станах малка. С плитка доземи.
А той – висок. По ръст надминал хляба.
Зениците се гонеха сами.
Уплаших се за миг, но не избягах.

За първи път вървях по този път,
закичена със стръкче щуро детство.
Оттатък беше тежката ми плът,
а тука бях щурец. И пътешествах.

И светлото прииждаше от Бог!
Достигах го, достатъчно голяма.
Поисках да остана там. До гроб.
Но върнах се. Сама. А той – остана...


17.02.2009 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??