25.05.2019 г., 23:03 ч.

Шумен – общ изглед 

  Поезия » Друга
272 3 1

Този град е магическа дама,
тъй красива – ефир от деня.
За очите ми няма измама –
ще поканя на среща света.

Ще отворя небесните двери,
и ще тлея до Шумен – мечта,
за която в стиха си намерих
замечтани за полет крила.

Забравете за дните си тежки
и пишете с копнежа си тук –
битието ни, странно и жежко,
ви измаря. Това ли дочух?|

Сътворете красивото в рими,
и бъдете магия в нощта...
Този стих ще остане без име,
като сляпа, далечна звезда.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Митко, поздравявам те за участието ти в конкурса за поезия на името на проф. Боян Пенев, организиран от Шуменския университет. Виждам, че Шумен и околностите му са те вдъхновили! Хубави вълнения си споделил.
Предложения
: ??:??