Този град е магическа дама,
тъй красива – ефир от деня.
За очите ми няма измама –
ще поканя на среща света.
Ще отворя небесните двери,
и ще тлея до Шумен – мечта,
за която в стиха си намерих
замечтани за полет крила.
Забравете за дните си тежки
и пишете с копнежа си тук –
битието ни, странно и жежко,
ви измаря. Това ли дочух?|
Сътворете красивото в рими,
и бъдете магия в нощта...
Този стих ще остане без име,
като сляпа, далечна звезда.
© Димитър Драганов All rights reserved.