1.12.2011 г., 18:07 ч.

Сила 

  Поезия
438 0 1

Тя бе слаба. Бе наивна.

И живееше в Райските градини.

Но в живота всичко си отива -

и така от Рая си замина.

 

А животът - с цялата си грубост

я посрещна. И от прага

повали я. Свикнала на друго,

опита тя с мечтите да избяга.

 

Изтръгнаха ги от сърцето ú без милост -

и последната надежда тя изгуби.

Чак тогава осъзна - ще бъде силна,

не ще си позволи светът да я погуби.

 

Изтупа тя прахта от свойте дрехи,

усмихна се и бавно се изправи -

познала вече вкуса на неуспеха,

откри в себе си тя сила да се справи.

 

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??