Символ на живота
Нощта се ражда в твоите ръце
от твоите чувства, любов и сърце
дарявай нежност и тихи ласки
дарявай прегръдки топли, мъжки.
Лъчите слънчеви спират в твоя сън
покажи на света и твоя блян
не се гневи на утрешния ден
ражда се в твоите ръце и си променен.
Ако в съня ти спре жената в бяло
любовта стои на облаче спряло
мечтите в красив букет се вплитат
обич дръзка и топлина се вричат.
В теменужената нощ живей, обичай
с лилавия воал душата обличай
и сърцето приема една свидна любов
ръце да протегнеш ти си готов.
И раждането на нощната омая....
с радост се спира в деня! Аз зная!
Пролет бяла носи чувства и живот,
символ на живота, на радост и любов.
© Йонка Янкова Всички права запазени