"а шарик улетел"
Б. Окуджава.
Май всичко бе сънувано
във детската игра:
балонът беше гълъбов,
балонът отлетя.
Коляното ожулено,
сълзичка със искра…
Балонът беше гълъбов,
балонът отлетя.
Девойчето събудено
мечтае за цветя…
Балонът беше гълъбов,
балонът отлетя.
Коремчето учудено -
във него живинка…
Балонът беше гълъбов,
балонът отлетя.
С годините, прокудена,
събужда се мечта.
Балонът беше гълъбов,
балонът отлетя.
Старицата отрудена
накрая ще реши:
Балонът беше гълъбов,
балонът си лети.
© Георги Динински Всички права запазени
След старицата ще продължи пак да лети...