23.01.2015 г., 7:58 ч.

Сипи ми водка 

  Поезия » Друга
601 0 1

Не! Не сипвай вино!
Виното само ме опива.
Сипвай водка, нека се напия!
Приятелко, не ме жали!

Сипвай, че много ми тежи!


Хайде, остави ме!
Нека се напия!
Да се напия и да забравя всичко!
Всички до един!


Подай цигарите.
Къде са?
Иска ми се да изчезна като дим.
Виждаш ли цигарата?
Изгарям като нея!


Не, приятелко!
Не е от любов!
Изгарям, падам като пепел,
от липса на любов!
От ежедневните проблеми!
От скука и от делник сив!
Един и същ-трънлив!


Подай ми водката!
Така, сипи ми!
Вече второ пия....
Хайде, разкажи ми...
Има ли при тебе някой нов?


Радвам се! Добър ли е?
Прекрасно!
Заслужаваш най-доброто!
Ясно?


А аз умирам бавно!
Сякаш си продадох свободата.
Продадох я заради една любов,
за една безформена мечта!


Да, знам!
Не съм отчаяна, спокойно!
Просто ми тежи!
Сипи ми още!


Хайде, чашата налей!
Вързана съм сякаш,
като звяр опитомен.
И това ще мине!


Сега обаче ми е трудно!
С големите мечти,
та чак вселената е малка
и в един застой.

 

Животът ми е спрял!

Разбираш ли?
Не разбирай, а сипи!
Ще ми мине.
Ще постигна всичките мечти!


Обичам те, приятелко!
А сега налей!
Ще се напия тази нощ
и ще забравя всичко,
което ми тежи!

© Деница Гогова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Понякога и водката не стига,
    когато мъката ни е горчива.
    Интересен стих и хубав извод
    "И това ще мине!"
Предложения
: ??:??