С И Р А Ч Е
-Какво става сержант?-
-Има пулс,детето е живо,
само към столчето да отрежа колана,
ето я,поемете синеочка красива.-
Поемат я грижовни ръце,
от ламарините остри я пазят,
тупка нейното малко сърце,
но очите...,очите са празни...
Този празен поглед обхваща тълпата,
упорито обхожда лице по лице...,
в полумрака търси нещо свято,познато
и всички разчитат неговото нямо къде...???
Къде е миличката ми мама,
и моя татко голям,нежен,добър,
какво със всички ни стана,
къде е пухкавият ми М.ъ.р...?
Никой не смее да отговори
на детския поглед питащо-ням...
Няма смелост никой от всички шофьори,
отговор да даде на въпроса толкова прям.
25.03.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени