11.10.2020 г., 20:34 ч.

„Сиромашко“ лято... 

  Поезия » Друга
181 0 1

 

„Сиромашко“ лято...

 

Есента разпръсна

по горите злато,

моя обич късна –

„сиромашко“ лято...

 

В синьо е небето,

облаците – в бяло...

Аз ли съм момчето

с обич закъсняло?...

 

Ти ли си момичето

с панделките цветни

и към мене тичаш

в рокличките летни?...

 

... Всичко преживяно,

тръпката вълшебна

„Сиромашко“ лято –

Любовта последна!...

 

Есента

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??