9.01.2011 г., 13:30 ч.  

Сивият замък 

  Поезия » Пейзажна
1287 0 4

В цитаделата на крепостта

Облечен в пълнолуние

Издига черно-сив ръка

Нагоре замъкът - безмълвие

 

От амбразурите за враг

Следят окръглени очите

На заредени до критичен праг

Оръдия прикрити

 

Наоколо е хоризонт

За достъп - лунната пътека

От вятъра с протяжен стон

Проскърцват панти и резета

 

Безбрежно гладка тишина

Опира хълбок на стените му

Живее с утрото и със нощта

Побелял   

От птиците на тръгване

 

© Дух на лютеницата Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??