В цитаделата на крепостта
Облечен в пълнолуние
Издига черно-сив ръка
Нагоре замъкът - безмълвие
От амбразурите за враг
Следят окръглени очите
На заредени до критичен праг
Оръдия прикрити
Наоколо е хоризонт
За достъп - лунната пътека
От вятъра с протяжен стон
Проскърцват панти и резета
Безбрежно гладка тишина
Опира хълбок на стените му
Живее с утрото и със нощта
Побелял
От птиците на тръгване
© Дух на лютеницата All rights reserved.