29.04.2013 г., 18:30 ч.

Скица на поредната безсъница 

  Поезия » Бели стихове
658 0 3

 

От балкона на надеждата

с крясък грозен отлетя

кукумявката квартална,

заселила се тук наскоро...

Във клюна си понесла е

навярно

поредната предала се душа...

А после – тишина

и късна зима...

Само вятърът нашепва стихове

с обречена тъга

и дисонансни рими...

Мачтите на дългите ми мисли

държат клепачите на съвестта

отворени до болка.

Препили с тъмното,

очите ми отронват

въздишки

с образи на минало...

И... чакам утрото,

за да забравя...

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??