26.06.2007 г., 10:05 ч.

СКИТНИЦА 

  Поезия
918 0 5

 

 

СКИТНИЦА

Къде си, парцалива скитницо?

Къде скитори до сега?

Погледни се – черни облаци

е твоята разрошена коса.

Дрехите ти са парцали целите.

Лицето ти нацапано със кал.

В тръни са нозете ти изстрадали.

Лицето буди само жал.

Защо ти, парцалива скитницо,

отбягваш моята врата?

Защо ме караш да те търся?

Да те чакам с всички сетива.

Живееш някъде във тръните.

В тъмна, дива планина.

И се криеш ти от хората

някъде в забутана гора.

Защо, любов, ти се превърна

в грозна скитница в нощта?

Защо лице от мен отвърна?

Ела и ми подай ръка!

24.06.2007

© Мириам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??