4.06.2020 г., 2:15 ч.

"Слабият" пол 

  Поезия
599 0 4

Жените, които пирони коват,
са на път да сглобят цяла къща.
Тогава какво ли ще прави мъжът,
щом жената в мъж се превръща?

 

Жените, които с лека ръка, 
ей така, на мига сменят крушка,
в светлото носят и малко тъга,
а на тъмно сами са на мушка.

 

Насочили дуло към себе си те, 
стрелят съвсем безпогрешно. 
Не така, не! Не бива въобще! 
Убива се всичкото нежно. 

 

Аз зная, че можем хиляда неща,
от мъжа не по-зле ще се справим,
но нека сме "слабият" пол на света
и мъжете мъже ще направим!

© Петя Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??