10.12.2019 г., 15:19 ч.

Сладки безумия 

  Поезия » Любовна
679 4 17

Сладки безумия

 

С лекия пролетен вятър пристигна,

нежен, но властен ти с поглед срази ме.

В мен се пропука, подобно на стигма*

тайна едничка без възраст и име...

 

С острия лък на Амур покосена

слагам глава на едно силно рамо.

В кротките приливи текли по Сена**

носят се сладки безумия само...

______________________________________________

* - раните, нанесени на Исус при разпъването на кръста.

** - река в Северна Франция.

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??