Dec 10, 2019, 3:19 PM

Сладки безумия 

  Poetry » Love
689 4 17

Сладки безумия

 

С лекия пролетен вятър пристигна,

нежен, но властен ти с поглед срази ме.

В мен се пропука, подобно на стигма*

тайна едничка без възраст и име...

 

С острия лък на Амур покосена

слагам глава на едно силно рамо.

В кротките приливи текли по Сена**

носят се сладки безумия само...

______________________________________________

* - раните, нанесени на Исус при разпъването на кръста.

** - река в Северна Франция.

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??