25.05.2015 г., 17:39 ч.

... сладостта на Ахилесовата пета... или кой на кого върви по петите... 

  Поезия » Любовна
964 0 13

 

... сладостта на Ахилесовата пета... или кой на кого върви по петите...

 

 

Погали ме с мисъл. Пръски росни.

Чувалчето зрънца - събрано.

Зад дувара... пътят вит е. Проснат.

По него сянката ми спи. Пияна.

 

И хуква... Лудо биле пила.

В тресавищата дебне. Пакостливо.

Катранът лепне. А надига сила.

След свлечените кожи по съм жива.

 

Дъхтя на здравец. И на дребно жито.

На сухи съчки. С пукот непревити.

Клъбце-усойница. За сто чешита.

Сърцето ли? Ума ли? Още питам...

 

На прах прахът ми... На езика - пепел.

Мълчание съм. Трепкам по бърдата.

Крилата сухи. А от сладост лепна.

Не устните. Близни ме по петата...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??