30.10.2009 г., 13:47 ч.

... след буря... 

  Поезия » Любовна
881 0 28

                ... след буря...          

                           „Първо дойде предчувствието,
                            изпреварило сетивата,
                            а после усещането, че нещо ще се случи,
                            направи въздуха на вятър.” –  Коста Качев

Дъха на бурята усетих
преди да затрещи
и разлюля ме като цвете
предчувствие... и ти...
И после се зареях
сама във този свят,
отсечени не зреят
дръвчета с плоден цвят...
А вятърът извайва
картини в стихове,
тревожно се стаяват
и птици – две по две...
След думите нататък
е само тишина,
мигът ли беше кратък
или не бях жена...?
Преминах ли оная
измислена черта...?
Но чувствата не знаят,
че имат и цена,
която се заплаща,
а въздухът горчи
и тъжно се поклащат
увяхнали мечти...
И сякаш ме накъса
на болки, на листа...
Но винаги възкръсва
след буря Любовта...



© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??