19.05.2015 г., 20:04 ч.

След бурята 

  Поезия » Пейзажна
355 0 2

                                                                След бурята

                                

                                                    От небето черна стихия

                                                    връхлетя като хала земята.

                                                    Със светкавици - огън гория,

                                                    с гръмове онеми планината.

                            

                                                   Сърдита отстъпи с далечен тътен

                                                   на безмълвна, няма тишина.

                                                   Изчезна сумрака от пороя мътен,

                                                   обля земята ярка светлина.

                 

                                                   Божествен венец над върховете се сви

                                                   със сияние красиво - дъгата.

                                                   Палитра неземна, от цветни искри,

                                                   разсякла на две синевата.

                         

                                                   Птиците плахо, една по една,

                                                   огласиха с песен гората.

                                                   Живота, с трелите на песента,

                                                   потече в руслото на планината.           

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че ти е харесала природната картина, Стойне!Бъди жива и здрава!
  • Много образно стихотворение. След черната стихиа светкавици и тътен, а след тях небесната дъга - неземната палитра от цветни искри е раз-
    сякла на две синевата. Ето и птиците огласяват с песни гората и живота отново потича в руслото на планината.Прекрасно описание на тази разнообразна картина.
    Поздравление, Ондов!Приятна вечер и лека нощ!
Предложения
: ??:??