25.05.2008 г., 1:22 ч.

След една раздяла 

  Поезия » Любовна
859 0 3

Аз исках да летя.
И някой ме научи...
Спокоен сън да спя
за малко ми се случи.

Успях да бъда весел
поне за ден, за два.
Събуждах се дори със песен,
с усмивка на уста.

Летях аз много нависоко,
но нямам вече тез крила.
И паднах много надълбоко -
съдбата пак ме изигра.

Но все пак спомени остават -
не бях аз сам поне за миг
и пак по тези пътища минавам,
където бяхме аз и ти...

И спомням си как слънцето изчезваше,
блестеше погледът във твоите очи.
Тогава ти на мене се усмихваше
и нямаше ги моите сълзи...

Докосваше ме леко и игриво,
обичаше ме - всичко бе наред.
Но вече всичко ми е сиво.
Оказа се - изпят съм аз куплет...

Очите ми болят ме от сълзите,
сърцето ме боли от грозните слова.
Отново сам ще бъда под звездите -
така реши проклетата съдба.

Наложи се да вярвам аз във думи,
заради това пак много ме боли...
Оказа се, че с нищо аз не съм заслужил
щастие през идните ми дни...

Искам нещо да ти пожелая -
бъди щастлива поне ти.
И нека никой да не си играе
с чувствата ти, с твоите мечти.

Бъди щастлива, ти го заслужаваш.
Бъди усмихната, бъди добра.
И нека никога да не разбираш
какво е болка и тъга...

И думите не искат вече да излизат,
разхождам се сред снежна белота.
Сърцето ми се пръска, душата ми боли я -
аз пак съм сам във мойта самота...

© Ноу Фейт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ти си толкова раним и чувствителен.Дано сега си щастлив!Искрено го желая, защото знам колко пуст е човек след такива раздели."Отново сам ще бъда под звездите -
    така реши проклетата съдба. "

  • когато те боли душата...
    много ми хареса...
  • Аз ти пожелавам и ти да бъдеш щастлив..просто хората правят грешки,но може би след това идва хубавото отново Дано да е така и при теб..
Предложения
: ??:??