11.04.2023 г., 19:26 ч.  

След последния спектакъл 

  Поезия » Любовна
485 5 19

СЛЕД ПОСЛЕДНИЯ СПЕКТАКЪЛ

 

Ти си тръгна. Луна не изгря.

Зад мъглата ме дебнеше хищник.

Чужда роля дали си играл –

твойто име го няма в афиша?

 

Без вечерен спектакъл и грим,

с двете роли – докрай отиграни,

май е време да се разделим.

Лек да дирим за чувства и рани.

 

А душата ми стене от глад –

по ръба на смълчаните букви.

За какво ми е къшеят хляб,

ако с никого не е разчупван?

 

И ненужна е щипката сол

от сълзата по моите мигли.

Бог предложи и своя престол –

но навярно това недостига.

 

Ако можеш – докрай забрави

всички скучни и прашни декори.

Аз ще помня света – по-красив,

в който някой с любов е говорил.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??