Живеем да умрем един ден,
но искаме ли внезапната смърт?
Умираме ли за живота единствен,
или за това, че човек е станал дърт?
След смъртта започва ли нещо ново,
с бъдеще, което започва тепърва,
без минало, което задава въпроса –
дали животът или смъртта е първа?
© Никица Христов Всички права запазени