21.10.2021 г., 10:10 ч.

След зимата ще дойде пролетта 

  Поезия » Философска
343 1 4

Светът е пуст и призрачно притихнал.

Снишен e във невидима война.

Обсебен от злокобните си мисли,

погребва се от страх и от вина.

 

Безделен вятър скита по паважа –

единствен гост на голия ни праг.

И сякаш всички вече сме прокажени

и всеки вън на всекиго е враг.

 

Но ето че сред строгите забрани,

наложени незнайно докога,

прегърнати, целуваха се двама,

нехайни къмто хорската дамга.

 

Преплетени ръце и нежен шепот  –

самотен щрих под облачния свод.

Гребяха жадно те, със пълни шепи,

от своя млад неизживян живот.

 

Защото, зная, той намира начин

след зимата да идва пролетта –

напук на всички стражи и палачи –

щом някой още вярва в любовта.

© Анахид Чальовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво пишеш, с обиграно, талантливо перо и човешка топлина! Уютно ми е сред твоите стихове, Ани!😍
    Подарявай ни по-често срещи с прекрасните си произведения!💓
  • Радвам се, че си тук след толкова време. А посланието ти е чудесно.
  • Харесах!
  • Хареса ми! Винаги има луди, бунтари, смелчаци - хора, които могат да обичат, независимо от всичко.
Предложения
: ??:??