6.02.2020 г., 18:17 ч.  

Следи 

  Поезия
637 1 1

Следи

 

 

 

Как да намеря от тебе следи

и къде да се взирам, не зная?

В пясъка жаден за морски вълни

или в снега поговорил с безкрая!

 

Сънищата ми са ребуси без ключ,

нямат време, имена и дати,

като филм..играя или съм встрани...плюс,

че се оглеждам в непознати.

 

Дните ми...пътеки в гъстата гора,

все криволичат без твоя посока,

вече обходих безизборно и по душа

всяка изказана дума, написана строфа.

 

Накрая...ще те чакам затворил очи,

приседнал под клони от утрешни срещи.

Тихо е...там, дето няма "преди",

само звездите надничат...запалени свещи.

 

 

 

© Петър Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??