16.06.2021 г., 12:50 ч.

Следи 

  Поезия » Пейзажна, Друга
350 0 0

Нощта е тъмна и мрачна,
или пък аз съм нощта,
вървя по брега на морето,
опитвам да оставя следа.

 

Ала то зло и коварно,
не допуска мойта молба,
и без знак, и посока,
заличава я зад гърба.

 

Ясно ми е, че в сън съм,
и сънят е ясна мълва,
че нощта честичко обяснява,
случващото се през деня.

 

Но защо още я търся,
с поглед назад я следя,
щом пътят, отминат по пясъка,
сънят отмива с вълнá.

© Стилиян Енчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??