9.06.2013 г., 12:22 ч.

Следите на човека 

  Поезия » Гражданска
387 1 4

Какво остава след човека?
Доброто име и честта.
Вървенето в една пътека.
Създаденото за света!

Какво за хората си правил?!
Какво от другите си взел?
Какъв наследник си оставил?
В мечтите бил ли си орел!

И как със Злото си се борил
и сам какво си сътворил,
на кой очите си отворил,
на колко хора бил си мил?!

Прислужник ли си на лъжата...
Измамник подъл ли си бил...
Дружил ли си със Сатаната
и ставал ли си за резил?!

Дали със хитрост и измама
със лоши хора си дружил
или прикрит си дебнал само
нечистотии си творил...

Каква ти е човещината,
със съвестта си как си бил,
подгъвал ли си колената,
подлога на кого си бил?!


   12.04.2012 г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??