15.09.2023 г., 14:17 ч.

Следите остават 

  Поезия » Гражданска
139 1 0

Живея живота напълно.

Дошъл съм във него по план.

не крия се вечер по тъмно

и светъл е моят екран.

На чуждия хляб не посягам,

но своя пък давам на друг.

И чист до жената си лягам-

до днеска достоен съпруг.

Посрещам денят си уверен,

че той ще ми бъде добър.

На всичко съм винаги верен

и нямам в душата кахър.

И вечер си лягам доволен,

че всичко е бѝло по план.

Не искам животът разголен

да ляга на моята длан.

В сезоните крача си смело-

познаван, но скромен и тих.

Следите остават от дело

с написан в душата ми стих.

Избрал съм си пътя нагоре,

макар, че и вятър ме вя.

Но свети ми слънце отгоре

и още...по пътя вървя...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??