6.07.2021 г., 7:29 ч.

Слова от тиха стихосбирка 

  Поезия
249 1 2

Завърнах се, където малък бях, където си играех и се учех.
Обърнах се. Живота си видях. Навярно в мен усмивката се включи.
Понесох се с приятели добри по слънцето, постлано в коридора,
и смесих болка с хиляди мечти. Отново съзерцавах ни на двора.

Годините се движеха назад и моят град ме гледаше усмихнат.
Оставих се на ритъма познат с надеждата, че мислите ще стихнат.
Огледах се в очите на момче и после се опитах да го хвана,
но ето че от образ на дете пред мен остана тътен на камбана.

Затичах се. Земята бе Душа. Земята бе Сълза и пролет свежа.
Обичам тишината на света, макар и тя да бъде моя мрежа.
Дори да се порежа, ще вървя по розите, които Ви дарявам.
Потъвам в тъмнината на нощта и с римите красиво се изправям.

Представям Ви сърцето си на лист! Сърцето ми е топло и голямо!
Надявам се пред Вас, че пиша чист, и думите си пазя от измами.
Обичам да си пея и вървя! Това ще е началната ми спирка!
Подавам Ви букетче от слова. Словата са от тиха стихосбирка.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??