21.08.2013 г., 20:56 ч.

Случаен повод за живот 

  Поезия
629 0 14

 

 

 

СЛУЧАЕН ПОВОД ЗА ЖИВОТ

 

 

 

Отчаяният писък на линейката взривява

и спъва нормалните стъпки на хората.

Споглеждат се, изтръпват и загубват вярата,

че не е прехòден животът им.

 

Отиват до близката кръчма. Заръчват.

Не виждат децата, които палуват във парка.

Не стъпвали никога  в храм или църква,

покланят се Богу и милост от него очакват.

 

О, жалък живот, построен върху дяволски шепи,

илюзия, вик и надежда за правда и истина –

обичам те в цялата ти противна нелепост

от първия миг, досега и завинаги!

 

 

 

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??