11.07.2021 г., 14:20 ч.

Слънце 

  Поезия » Философска, Свободен стих
421 2 6

И да си слънце

с голямо сърце,

все ще си куче

с превити ръце.

 

Кой ще види

                               твойте сълзи,

щом месец закрие

топли лъчи?

 

И ярко да светиш

                              смисъл няма,

мътни очи

са бездънна яма.

 

Месец от камък

е тяхната песен-

и лято да носиш

за тях ще е есен.

© Даниел Генчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??