Слънце светеше, залезе.
Дъжд валеше, преваля.
Два дълбоки колореза,
чак до горната земя.
Като кукувица скрито
от гората - тук и там -
самодива ли ме вика?
Някой пее ли? Не знам.
"Заключих някого в сърцето.
Загубих някъде ключето.
Виком викам, глас трепери -
хич дано се не намери!"
Слънце светеше - залезе.
Дъжд валеше - преваля.
© Райчо Русев Всички права запазени
Поздрав!