15.11.2007 г., 15:16 ч.

Слънчеви лъчи 

  Поезия » Любовна
1495 0 6

 

Вървя по пътеки утъпкани

под небето със цветна дъга

и по улици прашни препълнени

се загубвам в безкрайна тълпа.

 

Със ръцете докосвам лъчите

на красивото слънце над мен

и по тях се изкачвам с мечтите

за един слънчев мой ден.

 

Усмихвам се и притварям очи,

глава вдигнала към небето сияйно,

докосват ме топло всички лъчи.

Продължавам напред. Накъде? Пак незнайно.

 

А когато неканен протегне се здрачът,

ще достигна притихнала до звездите

и приседнала на луната ще плача -

да пресъхнат завинаги сълзите.

 

Те са дъжд и роса по листата

с моя образ са на лицето ми.

Те са болката, скрита в душата

и изнизват се чак от сърцето ми.

 

Слънчев лъч се промъква отново

и танцува ритмично до мен.

Ще разтворя ръцете широко -

да е топъл всеки мой ден.

 

 

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??