Слънчо и Облачко спорят
и на високо говорят :
Кой е важен за Земята,
Кой по-обича цветята!
Почакай, Слънчо, не спори!
Без мен те няма да цъфтят!
Защото аз ги напоявам,
животът на Земята давам!
Без мен Земята ще е мрак!
Цветята няма да цъфтят!
Без моята ласка мила,
Земята губи сила!
Разсърди се облачето,
напусна бързо небето-
изсъхна вече Земята,
оклюмаха се и цветята.
Слънчо, напусна и ето -
потъна в мрак небето.
Птиците спряха да пеят,
цветята вече линеят.
Въздъхна тежко Земята,
обърна се към небесата :
—Нека да бъдем задружни
и двамата вие сте нужни!
Магдалена Борисова
(Стихотворението е писано за песен. Има своята мелодия и чака своя композитор)
© Магдалена Борисова Всички права запазени