Mar 5, 2022, 12:04 PM

Слънчо и Облачко 

  Poetry
242 0 1

Слънчо и Облачко спорят

и на високо говорят :

Кой е важен за Земята, 

Кой по-обича цветята!

 

Почакай, Слънчо, не спори!

Без мен те няма да цъфтят!

Защото аз ги напоявам,

животът на Земята давам!

 

Без мен Земята ще е мрак!

Цветята няма да цъфтят!

Без моята ласка мила,

Земята губи сила!

 

Разсърди се облачето,

напусна бързо небето-

изсъхна вече Земята,

оклюмаха се и цветята.

 

Слънчо, напусна и ето -

потъна в мрак небето.

Птиците спряха да пеят,

цветята вече линеят.

 

Въздъхна тежко Земята,

обърна се към небесата :

—Нека да бъдем задружни

и двамата вие сте нужни!

             Магдалена Борисова

(Стихотворението е писано за песен. Има своята мелодия и чака своя композитор) 

© Магдалена Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??