17.02.2011 г., 0:22 ч.

Слънчоглед пред прага 

  Поезия » Любовна
1147 0 3

Обагрих в небесно

смисъла на твоето безочие

и лесно достигнах

на душата до многоточието.

Завързах краищата на миналите любови

и, както в приказката за Неволята,

помогнах ти да продължиш сама по безпътието,

очертано върху моето тяло.

Слънчогледите в косите ми

посоката ще покажат,

а  след теб вятърът пощурял

със заличени стъпки ще ме накаже.

Изтупай прахта от нозете си,

преди да прекрачиш новия праг!

Частица от мен ще остане отпред,

да ти свети в среднощния мрак.

 

© Апостол Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??